deco - dots swedoor - logo

Vår historia

AB Gustav Karlssons Snickerier är ett företag med gamla anor.

Anor från 1949.

Verksamheten startade redan 1949 av Gustav Karlsson och har sedan drivits vidare av sonen Conny och övriga familjen Ragnhov på samma plats i Tingsryd.

Från början var verksamheten inriktad på egen tillverkning av fönster, dörrar och andra specialsnickerier. Lokalerna byggdes ut i flera etapper och efterhand utökades sortimentet med bland annat kök, garderober, listvirke och lagerhållning av Swedoors dörr-sortiment.

På senare år har verksamheten blivit mer koncentrerad på just grossistförsäljning av dörrar från Swedoor. Man är ensam i Sverige om konceptet att kunna erbjuda ett komplett dörrsortiment för direktleverans från det 3000m2 stora lagret på Dackegatan i Tingsryd.

 

Bröderna tar över.

I december 2012 sålde ägaren Gunnel Ragnhov verksamheten med tillhörande fastigheter till bröderna Peter och Daniel Henriksson. Som kuriosa kan nämnas att Gunnel, Peter och Daniel har sina föräldrahem 500 meter ifrån varandra i byn Långasjömåla söder om Tingsryd.

Verksamheten kommer drivas vidare i samma anda och med samma inriktning vilket har varit ett önskemål från Gunnel Ragnhov.

10 år senare.

Över 10 år har nu passerat sedan vi tog över verksamheten. Lagret har utökats med ca 900 m3 och antalet enheter på lager, uppgår idag till cirka 7000 stycken.

Mycket har förbättrats och förändrats under dessa år, men vi jobbar hela tiden med utvecklingen på alla plan inom verksamheten.

Vi kommer självklart att fortsätta bredda verksamheten och sortimentet, för att kunna tillgodose kundernas önskemål om snabba och säkra leveranser, logistiklösningar och oslagbar flexibilitet.